Øreakupunktur

Øreakupunktur er en behandlingsmetode der terapeuten stimulerer definerte punkter i øret. Dette kan hjelpe mot smerter, sykdom eller andre ubalanser i kroppen.

De affiserte punkter i ørene som gjenspeiler sykdom eller svakhet i korresponderende del av kroppen, bestemmes i øreakupunkturen først og fremst ved at de er ømfientlige for trykk og ved at de har minsket elektrisk hudmotstand.
Punktene kan behandles med forskjellige typer fysiske stimuli: Med nåler som i akupunktur, med elektrisk stimulering av forskjellig art, med trykk eller massasje, med laser, eller endog med injeksjoner av medikamenter. I Kina benyttes meget en metode der man fester frø av en kinesisk urt på punktet og lar pasienten behandle dette selv med trykkmassasje. Man benytter også små nåler som blir stående i punktet gjennom lengre tid for å oppnå en mer kontinuerlig behandling. Det benyttes både almindelige sterile akupunkturnåler og små permanåler, som blir sittende i øret til de faller ut selv. Ved nåleskrekk kan punkterne stimuleres med små magneter.

Pris kr. 350,-